Conducerea Primăriei

Primăria comunei

Consiliul Local

Impozite si taxe

Agricol

Urbanism

Regulamente şi dispoziţii

Servicii Publice

Comisii de Specialitate

Rapoarte anuale

Viaţa culturală

Despre comuna Macea

Analiza SWOT

Strategia de Dezvoltare a comunei

Informatii cetateni

Inchide

Trimite unui prieten

Asezare geografica

Tipărește pagina - Asezare geografica Trimite unui prieten - Asezare geografica

Comuna Macea este aşezată în partea de vest a ţării noastre la o distanţă de numai 2 km de hotarul care ne desparte de R.P.Ungară.

Din punct de vedere administrativ, comuna face parte din raionul Arad, regiunea Banat, fiind una din localităţile care sunt aşezate în apropiere de frontieră şi la periferia de nord a raionului. Se învecinează cu comunele: Sânmartin la N, Simand la E, Curtici la S si Dorobanţi la V, cu distanţele de respectiv 5km, 18km, 4km, şi 6 km.
Localitatea urbană cea mai apropiată este oraşul Arad, care este şi centrul de raion. Distanţa până la Arad este de 25 km şi legătura se face prin şoseaua pietruită care trece prin mijlocul comunei spre Sânmartin. Legătura cu localităţile învecinate se face prin şoseaua Curtici - Macea - Sânmartin, iar cu Simandul şi comuna Dorobanţi, prin drumuri nepietruite, greu de practicat în perioadele umede ale anului.
Comuna Macea nu are staţie C.F.R. Linia ferată Arad -Curtici - R.P.U. trece pe lângă comună la o distanţă de 4 km - vest. Staţia cea mai apropiată prin intermediul căreia, locuitorii comunei pot folosi acest mijloc de comunicaţie este cea din Curtici, aflată la o distanţă de 5 km de centrul comunei Macea. Această staţie serveşte atât pentru călători cât şi pentru transportat materiale de construcţii, precum şi pentru expedierea produselor agricole.
Legătura cu staţia C.F.R. Curtici şi oraşul Arad este asigurată pe calea transportului rutier, prin două autobuse
care circulă aproape la toate trenurile şi face o cursă pe zi până la Arad.
Desfacerea produselor agricole se face pe piaţa oraşului Arad în cele mai frecvente cazuri, pe piaţa din Curtici şi cea din comună. In ce priveşte C.A.P., produsele sale se predau către Stat, la baza de recepţie din Gara Curtici, abatorul din Şofronea, fabrica de zahăr din Arad. Produsele agricole necontractate sunt desfăcute de către CAP atât pe piaţa liberă cât şi prin unităţile comerciale Aprozar, din oraşele Arad, Cluj, Alba-lulia, Turda, Reşiţa, Hunedoara, Deva, Petroşani, Victoria si Braşov.
Staţiunea de maşini si tractoare care deserveşte comuna se află în comuna Curtici cu sediul lângă staţia C.F.R. Din cadrul S.M.T. Curtici două brigăzi sunt repartizate pentru C.A.P. din Macea. Aceste brigăzi îşi au sediul la marginea comunei pe stânga şoselei spre Sânmartin.

Cereri si formulare
Biblioteca comunala
Caminul cultural
Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta
Agent economici
Facebook
Galerie foto
Galerie video
Carte oaspeti
STARE CIVILA
SIPOCA35
Biserica Ortodoxa
Biserica Catolica
Biserica Adventista
Biserica Baptista
Biserica Penticostala
Gura satului 2017
Programul autobuzelor
Mersul trenurilor
Mersul autobbuzelor CTP
Aeroportul International ARAD
Aeroportul International Timisoara
Servicii funerare
2019 FEST PARA
2019 FEST PARA 2